A GEOAMBIENT disposem de les tècniques i els especialistes per realitzar tractaments d’aigües residuals. Tractem des d’aigües domèstiques sanitàries fins a lixiviats i aigües industrials.

Actualment la metodologia que més utilitzem és el TRACTAMENT D’AIGÜES RESIDUALS DOMÈSTIQUES AMB FILTRES DE JONCS.

Es tracta d’instal·lacions depuradores biològiques d’aigua residual del tipus “filtres de joncs”, un sistema totalment natural mitjançant plantacions de joncs, destinat a poblacions de menys de 2000 habitants.

El procediment que es segueix és el següent:

  1. Les aigües residuals passen per un primer filtre mecànic i un decantador de sorra.
  2. Posteriorment, l’aigua residual s’injecta als filtres de joncs. Els bacteris que es troben dins els filtres s’encarreguen de depurar l’aigua reduint-ne la matèria orgànica i els nutrients, per altra banda, els joncs tenen la funció d’oxigenar el sòl per aconseguir unes condicions òptimes pel correcte funcionament dels bacteris.
  3. Els filtres de joncs plantats permeten el tractament biològic de les aigües residuals, reduint la DBO, la DQO i la MES fins obtenir els nivells requerits pel correcte abocament al medi.

Alguns dels beneficis que aporta el sistema són:

  • Es necessiten pocs subministres i no s’utilitzen productes químics
  • Té una vida útil de més de 20 anys
  • No necessita manteniment
  • S’integra al paisatge
  • És econòmic i eficient
 
 
 
 
 
1
1

ROSEAULIX és un mètode de tractament per filtració amb les plantes de la canya, destinat als lixiviats d’instal·lacions d’emmagatzematge de residus no perillosos.

Concebut sobre un principi natural, la depuració es du a terme per la simbiosi entre els bacteris i les plantes que creixen a la superfície del substrat, degradant la matèria orgànica i nitrogenada.

Els rendiments de depuració són de més del 95% en els paràmetres MES ,DQO, i Nitrogen total, permetent l’abocament de l’aigua al medi respectant la normativa vigent.

Mínim consum d’energia (baixa potència instal·lada de 5 a 20 Kw).

Funcionament automàtic i control telemàtic (cap tècnic de camp permanent).

Un manteniment simplificat i similar a la gestió d’un espai verd.